Почина познатиот професор Ремзи Нуши

- Локални, Хроника
397

 За време на својот работен век, Нуши беше уметнички раководител на ансамблот „Распеани стружани“,   еден е од основачите на фестивалот на народни песни „Кенге Јехо“, раководител на бројни детски фестивали, освојувач на републички и сојузни награди, прв претседател на Здружението на музичари албанци.

Facebook Коментари