Податоци на заболени и починати од корона вирусот во Општина Струга по населени места

- Здравје, Локални
3573

Податоци на заболени/починати лица од епидемијата со COVID-19 во општина Струга по населени места, од почетокот на истата до 24.04.2020 година, објавени од страна на Центар за јавно здравје Охрид:

– Вкупно заболени лица на кои лабораториски им е дијагностицирано приството на COVID-19, во општина Струга е 61 и тоа 10 од градот Струга, 43 од с. Лабуништа, 3 од с. Подгорци, 2 од с. Велешта и 3 од с. Горно Татеши.

Вкупно починати лица од COVID-19 во општина Струга е 12 лица, од кои 10 се од с. Лабуништа, едно лице од с. Велешта и едно лице од с. Горно Татеши

Вкупната бројка на дијагностицирани пациенти со ковид-19 во нашата земја изнесува 1326.

       Скопје – 451
       Куманово – 355
       Дебар – 51
       Штип-34
       Прилеп –131
       Тетово – 69
       Струга – 61
       Велес – 62
       Битола –18
       Охрид –15
       Кавадарци – 5
       Гостивар –14
       Гевгелија – 4
       Струмица – 2
       Крива Паланка-5
       Радовиш – 4
       Крушево – 3
       Кочани – 28
       Пробиштип – 2
       Кичево – 2
       Неготино -4
       Демир Хисар – 1
       Македонски Брод -2
       Пехчево- 1
       Валандово -1
       Виница – 1

Извор: Центар за јавно здравје Охрид

StrugaOnline

Facebook Коментари