Резултати од Илинденската едриличарска регата во Струга

- Локални, Спорт
350

Под покровителство на Агенцијата за млади и спорт и Едриличарската федрација, а во организација на Едрличарскиот клуб ,, Сенгар ,, – Струга, на ден 29.07.2020 година на регатното поле пред ЕК ,, Снегар ,, Струга се одржа Илинденската регата во класата Оптимист. На регатата учествуваа едриличари од Јахтинг клубот ,, Акватика ,, – Охрид и Едриличарскиот клуб ,, Снегар ,, – Струга.

На Иленденската регата беа постигнати следниве резултати.

Класа Оптимист девочиња до 12 години: 1. Андреа Кавај – ЕК Снегар 2. Андреа Чуркоска – ЕК Снегар 3. Мила Булатовиќ – ЈК Акватика.

Класа Оптимист генерален пласман до 12 години: 1. Берк Лушо – ЕК Снегар 2. Андреа Кавај – ЕК Снегар 3. Андреа Чуркоска – ЕК Снегар

Класа Оптимист генерален пласман за девојки: 1. Андреа Кавај – ЕК Снегар 2. Теодора Синикоска – ЕК – Снегар 3. Евгенија Ставрева – ЈК Акватика

Класа Оптимист генерален пласман: 1. Берк Лушо – ЕК Снегар 2. Мерт Лушо – ЕК Снегар 3. Андреа Кавај – ЕК Снегар

Strugaonline

фото: Данче Секулоска

Facebook Коментари