Струшките џудисти освоија 19 медали на Меѓународен натпревар во Скопје

- Локални, Спорт
308

На 10.11.2019 Џудо клуб „Дрим” Струга учествуваше на меѓународниот натпревар “МИОКИ ОПЕН” во Скопје со дваесет и пет натпреварувачи од кои деветнаесет се вратија во Струга со медали  и тоа: девет златни златни, три сребрени, седум  бронзени).

Со медали се закитија:
ЗЛАТО:
1.Мила Стојанова
2.Јован Џероски
3.Амар Бајрамоски
4.Божидар Јулоски
5.Драгица Рафтоска
6.Теодор Петкоски
7.Доријан Петкоски
8.Петар Дуноски
9.Давид Танаскоски

СРЕБРО
10.Суела Шабоска
11.Елеонора Јосифоска
12.Ана Марија Стојмиловска
БРОНЗА:
13.Давид Спироски
14.Лука Столески
15.Даниел Јосифоски
16. Матео Мартиноски
17.Тамара Нелоска
18.Михаела Матоска
19.Бојан Маркоски
На натреварувањето учествуваа и Христијан Глигороски , Андреј Симоноски, Кхалид Салиоски , Марио Нелоски , Елин Селими и  Дион Лена. 
Strugaonline

Facebook Коментари