Струшките триатлонци со одлични резултати во триатлон лигата во Хрватска

- Локални, Спорт
244

Tриатлон и пливачки клуб ,,3 Дисциплини“ настапи во Хрватската на триатлон лига на островот Раб под Тк.Ривал, нивниот побратимен клуб уште од 2016 година. Во триатлон лигата учествуваа натпреварувачи од Словенија, Италија и Германија.

Струшките триатлонци постигнаа одлични резултати:

Категорија У-9
Јован Кутаноски 1-во место
Виктор Опетчески 4-то место
Софија Кутаноска 6-то место
Стефанија Кутаноска 7-то место

Категорија У – 10/11
Хади Исмаилоски 17- то место од 23 натпреварувачи

Категорија У12-15
Тија Кукунешоска 25 – то место од 57 натпреварувачи
Матео Мачоски 27 – мо место од 54 натпреварувачи

Олса Орани Спринт Ф 16+

,,Скоро сите имаат подобрување на своето лично време,се бореа храбро но нормално секогаш можат подобро. “ – изјави тренерот Никола Кутаноски.

Тој најави дека следниот викенд струшките триатлонци ќе настапат на триатлон натпреварување во Дојран.

Strugaonline

Facebook Коментари