СВР Охрид: Граѓаните кои поднеле барања за замена на стари со нови лични документи до 6-ти ноември, можат да ги подигнат во просториите на одделението во Охрид, Струга, Кичево и Дебар

- Локални
20716

Отсекот за управни работи при СВР Охрид, ги информира граѓаните кои до 06.11.2023 година, поднеле барања за замена на старите со нови лични документи, дека истите можат да ги подигнат во просториите на одделението во  Охрид, Струга, Кичево и Дебар.

,,Тоа можат да го направат секој работен ден од 07.30 до 19.30 часот. Отсекот за управни работи секојдневно ги прима и навремено ги процесуира сите барања за вадење нови лични документи што ги доставуваат граѓаните со цел забрзување на постапката и брзо решавање на апликациите доставени од граѓаните.“-стои во соопштението од СВР Охрид.

Извор: СВР Охрид

Facebook Коментари