Убедлива победа на ЖРК Стружанка на гости против ЖРК Гевгелија

- Локални, Спорт
202

Во 16 коло младенките на ЖРК Струга на гостински терен ја совладаа екипата на ЖРК Гевгелија со 32:20.

ЖРК ГЕВГЕЛИЈА – ЖРК СТРУЖАНКА 20:32 (12:17)

Спортска сала: „Млаз“ во Богданци. Гледачи: 50. Судии: Јованов Иван и Здравковиќ Димитар. Делегат: Андонов Живко.

ЖРК ГЕВГЕЛИЈА: Лазаровска Михаела 9, Асановиќ Љубица 4, Ризова Рената 4, Мандалова Магдалена 2, Танева Анастасија 1.

РК СТРУГА: Затуроска Ивана 12, Петреска Марија 6, Дурацоска Стефанија 4, Голабоска Марија 2, Вранишкоска Кристина 2, Домазетоска Теодора 2, Дукоска Теодора 2, Ѓоршулеска Роберта 1, Затуроска Бојана 1.

Извор и фото: StrugaOnline

Facebook Коментари