Видео изложба на Сашо Блажески – „Под Стакло-цртежи во изолација“

- Занимливо, Локални
206

Охридскиот уметник Сашо Блажески подготви видео изложба на графики насловена „Под Стакло-цртежи во изолација“.

„Станува збор за цртежи направени во изолација. кога секој ден го гледаш преку стакло и пробуваш да го почувствуваш мирисот на ветерот, вкусот на снегот, зачинот на сонцето. Гледав во мојата градина преку стакло, ги гледав мачките како се бркаат низ цвекињата, мравките како ми го крадат семето на зацртаниот тревник …… Нема поголема „казна“ за еден творец од излолација.“ – вели Блажески.

Почитувани, Ве поканувам да ја проследите изложбата на цртежи која носи наслов ПОД СТАКЛО-цртежи направени во изолација. кога секој ден го гледаш преку стакло и пробуваш да го почуствуваш мирисот на ветерот, вкусот на снегот, зачинот на сонцето.. Гледав во мојата градина преку стакло, ги гледав мачките како се бркаат низ цвекињата, мравките како ми го крадат семето на зацртаниот тревник ……Нема поголемо'' казна'' за еден творец од излолација. Време посветено во трагање на природата во себе.#sashoblazes #art #stayathome #zavodimuzejohrid #drawingsinisolation #седисидома #exhibitiononline

Gepostet von Saso Blazeski am Donnerstag, 23. April 2020

Strugaonline

Facebook Коментари