Во Охридската библиотека ќе биде претставена Анита Вуцо, преведувач и писател од Рим

- Локални
212

На 23 мај 2018 година во НУ Библиотека “Григор Прличев” – Охрид со почеток во 12:00 часот ќе се одржи редок културен настан со исклучително значење: предавање за уметничкиот превод со поетски портрет на Анита Вуцо од Рим, Италија. Предавањето содржи навраќања на актуелни проблеми поврзани со теоријата на преводот, додека поетското претставување е одраз на нејзините погледи кон поетската уметност. Вовед на настанот ќе даде Стела Босилковска Маја, професор на Педагошкиот факултет во Битола.

Извор: bibliotekaohrid.mk

фото: Ксенија Влатковиќ

Facebook Коментари