Во петок запрашување против комарци во Струга

- Локални
580

На подрачјето на општина Струга на 19.10.2018 година (петок) ќе ce спроведе теретистична (од земја) дезинсекција со цел уништување на комарци.

Запрашувањето ќе се врши во период од 18:00 часот до раните утрински часови.

Со дезинсекцијата ќе бидат опфатени сите населени места.

„Се молат пчеларите и пчеларските задруги да превземат соодветните мерки за заштита на пчелите.“ – се вели во соопштението од Општина Струга

Strugaonline

Facebook Коментари