Втор ден од 47то издание на Меѓународниот турнир „Струга 2019“

- Локални, Спорт
234

Во вториот ден од четриесет и седмото издание на Меѓународниот турнир „Струга 2019“ се одигра натпреварот, во 18:30 часот, помеѓу екипите на Еурофарм Работник и Пролетер Зрењанин, Еурофарм Работник беше подобар од Пролетер Зрењанин со резултат 35:22.

Во 20:30 часот, се одигра вториот натпревар помеѓу екипите на Ескилстуна Гуиф и А.Е.К. Атина, грчката екипа А.Е.К. Атина беше подобра од швеѓаните Ескилстуна Гуиф со резултат 31:30.

Бројна публика во одлична атмосфера ги следи натпреварите на квалитетни екипи, организацијата на турнирот и годинава е на висина на својата задача и ги исполнува очекувањата на љубителите на ракометот.

StrugaOnline

Facebook Коментари