ЖКК Струга 2009 слваеше над екипата на Крива Паланка во десеттото коло

- Локални, Спорт
127

ЖКК Струга 2009 продолжува во победнички спортски ритам. Во рамките на десеттото коло од прва лига во женска конкуренција нашите кошаркарки ја совладаа екипата на Крива Паланка со резултат 41:40. По четвртини резултатите беа 07:11;13:07;18:11;03:11. Најдобри во нашата екипа беа Модева со 12 поени, Стојановска постигна 9, а Зендели 10 поени. Кај гостите се истакна Алексовска со 12 поени и Спасовска со 11 поени.

Strugaonline

фото: aрхива

Facebook Коментари