Ултрамаратон во чест на Тоше Проески Нова Градишка-Крушево 2018

- Македонија
229

По 11-ти пат,  во организација на Меѓународна фондација Тоше Проески во период од 12.10.2018 година до 16.10.2018 година ќе се одржи Ултрамаратонот во чест на нашата музичка икона, Тоше Проески,  од Нова Градишка- Република Хрватска до Крушево- Република Македонија.
На истиот учество ќе земат 12 маратонци од целата држава.

Секоја година  на овој начин, трачјќи од Нова Градишка до Крушево,  маратонците оддават почит на ликот и големото дело на Тоше Проески.

Strugaonline

фото: архива

Facebook Коментари