(ВИДЕО) Шпански оркестар ја изведе „Македонско девојче“ на концерт во Минхен

- Забава, Занимливо
465

Шпанскиот Оркестрот „Barcelona Gipsy Balkan Orchestra“ во април имаше промотивна турнеја низ Германија каде го промовираше својот нов албум наслоцен како „Avo Kanto“ .

Овој Оркестар е познат по изведување на традиционални песни од Источно Европскиот регион, Јужна Америка и Средниот Исток

За време на нивниот настап во Минхен, членовите на овој оркестар  ја извеле најпозната македонска песна „Македонско девојче“. Погледнете го видеото во продолжение, на кое може да се забележат многу позитивни реакции на публиката.

Strugaonline

 

Facebook Коментари