Италијанката Александра Агургукулезе со звуците на „Зајди, зајди“ освои бронза во ритмичка гимнастика

- Занимливо
496

Италијанската гимнастичкарка Александра Агургукулезе на Светското првенство во ритмичка гимнастика во Софија имаше фантастичен настап на изведбата на антологиската македонската песна „Зајди зајди“. Токму овој спектакуларен настап кој буди посебни и силни емоции и донесе бронзен медал на првенството.

Погледнете, зборови не се потребни!

 

Strugaonline

Facebook Коментари