Нема повеќе домашни задачи за учениците во Турција

- Занимливо
424
Турските наставници повеќе нема да им даваат домашни задачи на учениците, а материјалот ќе се учи на час, изјави турскиот министер за образование Исмет Јилмаз, истакнувајќи дека старите практики немаат место во новиот начин на учење.
– Од сега натаму, ниеден наставник нема да дава домашна работа на учениците. Сакаме нашите ученици да се фокусираат повеќе на час и материјалот да ги научат уште на час, рече министерот.
Тој уште додаде дека учењето на памет, исто така, веќе нема да се применува во турските училишта.
Извор: МИА
фото: aрхива
Strugaonline

Facebook Коментари