Градоначалникот Мерко е избран за претседател на новиот состав на Советот за развој на Југозападниот плански регион

- Локални, Македонија
224
На првата конститутивна седница на Советот за развој на југозападниот плански регион, градоначалникот на Општина Струга, Рамис Мерко беше избран за претседател на новиот состав.
Центарот на југозападен плански регион опфаќа девет општини и за следната година се планирани околу 126 милиони денари за подобрување на условите на сите овие општини.
Мерко нагласи дека очекува континуитет во регионалниот развој и поголема поддршка во реализацијата на проектите.

Facebook Коментари