Таксират изгласан меѓу 10 најдобри фестивали во Европа!

ТАКСИРАТ Фестивал е избран во најдобрите 10 фестивали во Европа како финалист во категоријата „Најдобар ...

Денеска е Меѓународен ден на шегата

Во најразлични земји од целиот свет, Денот на шегата секоја година се слави на 1-ви април. Понекогаш ...

Ги запознаваме ретките болести: Јохансон-Близардов синдром

Преваленца/распространетост: 1-250.000 раѓања Јохансон-Близардов синдром е исклучително ретко генетско нарушување кое влијае на повеќе органски ...

Со ,,Дебела сенка“ Игор Џамбазов и Гуру Харе го најавуваат заедничкиот албум насловен ,,Игор Џамбазов и Гуру Харе – Првите 30“

Игор Џамбазов и Игор Атанасовски-Харе го промовираат првиот сингл од нивниот албум насловен како ,,Игор ...

Билтен на СВР Охрид за 07 јуни: Нарушен јавниот ред и мир во Охрид, пронајдена дрога во Струга

На 07.06.2023 во 23.10 часот во угостителски објект на булеварот „Туристичка” во Охрид, полициски службеници ...