ТОП Вести

Локални

Струга и Охрид ќе бидат домаќини на есенска НАТО вежба „Северна Македонија 2021“

После рушење објекти во Струшко и Охридско – повторно рушење за барање и спасување настрадани од катастрофа, во коорганизација на ЦУК -На терен ...

ЛТХ Леарница вработува, пријавете се!

ЛТХ Леарница вработува АЛАТНИЧАРИ (ЦНЦ и Ерозимати)  ПОТРЕБНИ КВАЛИФИКАЦИИ Завршено средно бразование  (машински техничар, компјутерско управување,математички смер); Познавање на работа со компјутер; Основно ...

Во Македонија пристигнаа 20.000 дози вакцини Астра Зенека, донација од Грција

Денеска во Македонија пристигна  20.000 дози вакцини Астра Зенека, донација од Грција. -Оваа поддршка од грчката Влада, амбасадорот на Република Грција, Н.Е. Русос ...

Ремонт во хидроелектраната „Шпилје“ за поголема стабилност на хидросистемот Црн Дрим

Во тек е планираниот ремонт во хидроелектраната „Шпилје“ при што главна активност ќе биде замена на пеперуткастите преттурбински затворачи. Од 1-ви до 7-ми ...

Крводарителска акција во четврток во Струга

По повод 14-ти јуни, Светскиот ден на крводарителството, Црвен крст-Струга  организира крводарителска акција. Истата ќе се одржи  на 17.06.2021 (четврток) , во период ...

Мерко: Шест платформи на плажите на Охридското крајбрежје ќе се отстранат, останатите имаат одобрение

Шест платформи на плажите на Охридското крајбрежје ќе се отстранат, додека останатите објекти имааат одобрение.-изјави денеска градоначалникот на Струга, Рамиз Мерко. Во работна посета ...

Никола Кутаноски и Димитар Јованоски продолжуваат со успеси, зад нив е уште една трка со одлични резултати

Уште една трка со одлични резултати имаа членовите на триатролон клубот ,,3Disciplines“ Димитар Јованоски и Никола Кутаноски. На отвореното првенство што викендов се ...

Пливачката школа во Струга работи со полна пареа, можност за уписи во текот на целата година

  Пливачката школа од триатлон клубот „3 Disciplines“и оваа година со полна пареа повторно работи во базенот на хотел Struga Beach Hotel Mirage ...

Ученици од ДМУ ,,Тодор Скалоски-Тетоец“ од Струга освоија 13 награди на државен натпревар за млади музичари

На Државниот натпревар за млади музичари  2021 во организација на ЗДНМБУ „Хармонија – МБ“ штосе одржа на 12-ти  и 13-ти  јуни 2021 во ...

Блесна  светлечка декорација на реката Црн Дрим

Блесна  светлечка декорација на реката Црн Дрим, светулките в долж нејзиниот тек посебен ефект даваат во вечерните часови. Светките се прлеваат со бојата ...
error: