ТОП Вести

Занимливо

Денеска е ,,син понеделник“, најдепресивниот ден во годината

Третиот понеделник во годината е светски познат како најдепресивен и најтажен  ден. Датумот е одреден  од страна на психологот Клиф Арнал. Формулата со ...

Денешниот датум е палиндром 22.2.2022

Дваесет и втори ден во вториот месец од 2022 година се паѓа во вториот ден од седмицата односно денеска. Поради големиот број двојки ...

Денеска е „син понеделник“, најдепресивен ден во годината

Третиот понеделник во годината е светски познат како најдепресивен и најтажен  ден. Датумот е одреден  од страна на психологот Клиф Арнал. Формулата со ...

Оксфорд: „Вакцина“ е најупотребуван збор оваа годината

Поимот „vax“ и изведенката „vaxxed“ ( „вакцина“ и „вакциниран /-а, -о, /-и“) се избрани за поим на годината, според лексикографите на Оксфордскиот речник ...

Кафето 30 минути по будењето, помага во процесот на слабеење

Нутриционисти од САД го одредија најсоодветното време за пиење кафе, со што тоа би било што покорисно. Нивните препораки се објавени на интернет-страницата ...

ФФМ со изненадување му се заблагодари на коментаторот Тони Стојановски за легендарниот говор при пласирањето на Македонија на ЕП во фудбал

Фудбалската федерација на Македонија подготви пријатно изненадување за спортскиот коментатор Тони Стојановски кој имаше легендарен говор на преносот во живо кога Македонија  за прв ...

Објавен новиот Европски Атлас на птици гнездилки, кој вклучува детални информации и за Македонија

По четири години теренски истражувања и милиони податоци за распространувањето и гнездењето на птиците во Европа објавен е новиот Атлас на птици гнездилки. ...

Рисицата Лиса фотографирана од локален жител од Маврово

25.11.2020, Маврово – Вистинска радост е кога жители од мавровските села ќе ни јават дека виделе рис, а уште повеќе кога ќе ни ...

Сервали и Скарлет Ибис птици пристигнуваат во Скопје Зоо

Наскоро во Зоолошка градина Скопје ќе пристигнат сервали и црвени птици од видот Скарлет Ибис . Сервалите се африкански предатори од семејството мачки. ...

Со лет над Охридското езеро Microsoft го промовира новиот Flight Simulator

Со промотивен лет над Охридското и Преспанското езеро, Microsoft ја промовира новата видео игра Flight Simulator 2020, што ја развива во последните 15 ...
error: