На 29-ти април во Струга ќе се одбележи Светскиот ден на танцот

- Интервју, Локални
459

На 29-ти април во организација на Студиото за танц „БАХ“ по трет пат во Струга ќе биде одбележан Светскиот ден на танцот. Ова е всушност повик за сите стружани да им се придружат на Баховки и да танцуваат, затоа што танцот е јазик што сите го разбираат. Деталите околу овогодинешната програма ги дознавме од Тања, кoреограф и идеен творец на Студиото за танц БАХ.

Целиот разговор можете да го проследите на следниов линк

Извор: Play radio

Facebook Коментари