Никола Кукунеш: Стружани се заинтересирани за квалитетот на воздухот што го дишеме

- Интервју, Локални
354

Во рамки на проектот „Справување со загадување на воздухот“, кој е дел од Програмската рамка на УНДП, финансирано од Шведска, а го имплементираат Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП), во партнерство со Министерството за животна средина и просторно планирање, во Струга се спроведува проектот „Воздухот на граѓаните“. Накратко, наскоро во Струга и струшко ќе се мери квалитетот на воздухот. Стружани ќе бидат информирани за опасностите од загадувањето на воздухот, ќе бидат изработени и поставени дваесет мерни уреди и ќе се отвори инфо-центар каде граѓаните од Струга и струшко ќе можат да се информираат за квалитетот на водухот. Во рамки на овој проект се одржа и првата работилница, а сите детали ги дознавме од Никола Кукунеш, асистент на проектот.

Целиот разговор можете да го проследите на следниов линк:

Извор и фото: Play radio

Facebook Коментари