Струга ќе добие три пристаништа до крајот на годинава

- Локални
236

Струга треба да добие три пристаништа до крајот на годинава, со што ќе започне да се реализира долго најавуваната идеја за воспоставување бродска линија меѓу Струга, Охрид и Поградец во соседна Албанија. Пред почетокот на летната сезона, струшкиот градоначалник Рамиз Мерко за ДВ најавил  дека е во план збогатување на понудата на градот и негово поврзување со Поградец. Со тоа ќе се збогати туристичката понуда на регионот, а ќе се реализира и проектот кој со години наназад се најавуваше во јавноста.

Струшкиот градоначалник изнесува детали за проектот, со кој е предвидена набавка на еко-бродови, а ги открива и локациите на коишто е во план да се градат пристаништа во Струга.

Целиот текст можете да го прочитате на следниов ЛИНК

Извор: DW

Facebook Коментари