Утре во Струга ќе биде отворена изложбата ,,Траги“ од ликовниот уметник Горан Ристовски

- Интервју, Локални
975

Во денешното издание на емисијата Play café, ја најавивме изложбата ,,Траги“ од струшкиот ликовен уметник Горан Ристовски што утре со почеток во 20:00 часот ќе биде отворена во Центар за култура ,,Браќа Миладиновци“ во Струга. Ристовски беше во нашето студио и со него разговаравме за изложбата, муралите по кои периодов е посебно актуелен како и досегашните искуства за фидбекот кој го добива од почитувачите на уметноста и во Македонија и во странство, како и за идните планови.

Целиот разговор можете да го проследите на следниов линк

Извор: Play radio

Facebook Коментари