Превентивни мерки за заштита од корона вирус

- Македонија
162

Превентивни мерки за заштита од корона вирус:

Редовно миење на рацете со сапун

Покривање на устата и носот при кашлање и кивање.

Јајцата и месото кои се конзумираат да бидат добро зготвени.

Избегнување контакт со лица кои покажуваат симптоми на грип.

Избегнување на незаштитен контакт со животни.

Сите лица кои имаат симптоми да се обратат на следниве телефонски броеви

 

Strugaonline

Facebook Коментари