Црвен крст-Струга започна со дистрибуција на хуманитарната помош добиена од Германската амбасада

- Локални
124
Црвен крст на Република Северна Макрдонија – Општинска организација Струга  започна со дистрибуција на хуманитарна помош – пакети со храна и хигина во рурални средини за семејства од социјално загрозени групи кои се најпогодени за време на пандемијата Ковид-19.
Донацијата содржи 70 пакети храна и 70 пакети средства за хигиена, а е од Германската Амбасада обезбедена преку ЦКРСМ.
Strugaonline

Facebook Коментари