Дарко Прензоски: Tимот на струшкиот музеј годинава ќе врши истражувања на локалитетите во струшко

- Интервју, Локални
1148

Во денешното издание на емисијата Play cafe, ги презентиравме планираните проекти што оваа година ќе ги реализира Н.У Музеј Д-р Никола Незлобински-Струга. Тимот најавува плодна година во која што на музејот ќе се работи и во инфраструктурна смисла , но и на низа истражувања на повеќе локалитети во овој регион, како што се- локалитетот Краста – Долна Белица, Струга, Камен мост- Опале во с. Радолишта, Конзервација и реставрација на археолошкиот материјал од истражувањата во 2022 година на подводниот локалитет Врбник, како и замена на експонатите од постојаната изложба со нови на тема ,,Растенија на планината Јабланица“. Сите детали  ги донавме од Дарко Прензоски, директор на струшкиот Музеј.

Извор и фото: Play radio

Facebook Коментари