Јаков Попоски: Со ,,Drim Short Film Festival“ ја враќаме навиката на стружани да посетуваат културни настани

- Интервју, Локални
343

Под мотото ,,Сонувајте кратко“ од 29-ти јули до 1-ви август во Струга ќе се одржи петтото издание на ,,Drim Short Film Festival“. Педесетина кратки филмски остварувања од филмски автори ширум светот, поделени во неколку категории ќе бидат прикажани пред струшката публика. Деталите за програмата, целта и пораката која годинава ја испраќа Drim Short ги дознаваме од Јаков Попоски, еден од организаторите на фестивалот.

Целиот разговор можете да го проследите на следново видео:

Извор: Play radio

Facebook Коментари