Програма за третиот ден од „Струшки вечери на поезијата 2019“

- Локални
161

Во тек е третиот ден од педесет и осмото издание на фестивалот „Струшки вечери на поезијата“. Ова е редоследот на настани за денеска:

10:00 „Матине”, меѓународно поетско читање

-Предворје на манастирската црква „Св. Богородица“, Калиштa

12:00 Посета на пештерските цркви, Калишта

-Предворје на манастирската црква „Св. Богородица“, Калиштa

16:00 Поетско кафе – ВЕРСОПОЛИС – Средба со издавачите и професионалните посетители

-Конгресна сала, Хотел „Дрим“

17:00 Претставување на поетите во платформата Версополис предложени од СВП

-Конгресна сала, Хотел „Дрим“

18:00 Дебата:„Улогата на книжевните часописи во дигиталната ера“

-Конгресна сала, Хотел „Дрим“

20:00 Поетски портрети- Богомил Ѓузел

-Истек на реката Црн Дрим (,,Галеб“) 

21:00 Портрет на Моника Херцег, добитничката на наградата „Мостови на Струга” на СВП и УНЕСКО за 2019 година

-Истек на реката Црн Дрим (,,Галеб“)

22:00 Вечер на ВЕРСОПОЛИС

-Истек на реката Црн Дрим (,,Галеб“)

23:00 Поетски читања

-Истек на реката Црн Дрим (,,Галеб“)

00:00 Ноќ без интерпункција

-Центар за култура – Фоаје 

Strugaonline

Facebook Коментари