Во Охрид спроведена хуманитарната акција „Даруваме радост на првачињата”

- Локални
165

На ден 17.08.2019 (сабота), во рамки на акцијата “Даруваме радост на првачињата”, беше организирана хуманитарна свирка на градскиот плоштад “Св. Климент Охридски” во Охрид.

-Оваа акција веќе трета година е организирана од страна на Клубот на млади при Црвен Крст Охрид, и истата се состои во донирање примарен школски прибор на децата-првачиња од социјално-загрозени семејства, со цел да го поддржиме нивното образование. Свирката беше со цел собирање парични средства за купување на школскиот прибор, а исто така ќе бидат поставени и кутии за донација на ваков прибор низ книжарите во нашиот град.-информираат од Црвен крст Охрид.

Strugaonline

Facebook Коментари