Во Струга спроведена показна вежба на брегот на Охридското езеро

- Локални
180
 Градоначалникот Рамис Мерко во Струга оствари службен состанок со заменик министерот за внатрешни работи Г-дин Назим Буши заедно со директорот на федералните истражни служби на Австрија, Г-дин Андреас Холцер.
-За време на средбата се разговараше за меѓусебна полициска соработка, борба против тероризмот, сајбер криминалот, борба против недозволената трговија со дрога и слично.-информираат од Општина Струга.
Воедно се спроведе и показна вежба на брегот на Охридското езеро во Струга со вклученост на Единицата за брзо распоредување, Специјалната антитерористичка единица Тигар и Одделот за воздухопловни единици, при која се демонстрираа нивните вештини и подготвеност.
Strugaonline

Facebook Коментари