Започна реконструкцијата на улица „Пролетерски Бригади“, а влезот во Струга ќе добие две нови сообраќајни ленти

- Локални
257

Реконструкција и проширување на улица „Пролетерски Бригади”

-Почнувајќи од денес на улица „Пролетерски Бригади” ќе се одвивата градежни работи, односно ќе се работи на реконструкција и проширување на оваа улица така што собраќајот во овој дел да се одвива без пречки, како никогаш порано.-информираат од Општина Струга.

Од таму додаваат дека влезот во Струга ќе добие две нови сообраќајни ленти, така што ќе се одземе дел од бензинската пумпа „Макпетрол” и ќе се додадат на двете веќе постоечки ленти, создавајќи четири собраќајни ленти, две за илез и две за влез.

Strugaonline

Facebook Коментари