10 лица во Струга и 44 во Охрид казнети поради неносење маски

- Македонија
22

Според статистичките податоци на МВР, во текот на изминатото деноноќие, на подрачјето на СВР Охрид, полициските службеници констатирале 68 прекршоци за неносење лична заштита на лицето (Охрид 44, Струга 10, Кичево 11 и Дебар 3).

– Ним им се издадени прекршочни платни налози за сторен прекршок по член 6 став 1 од Уредбата со законска сила за носење лична заштита на лицето заради спречување на ширење на заразната болест COVID-19. Во овој период, во координација со Државниот пазарен инспекторат, во Охрид извршени се 25 контроли по угостителски и други објекти, информираат од СВР Охрид.

Извор: СВР Охрид

Facebook Коментари