Владата објави список на компании кои добиле помош, а не им исплатиле плати на работниците

- Македонија
113
Владата ја објави листата на фирми кои зеле државна помош, но на вработените не им исплатиле плати.

Истата можете да ја видите на следниот ЛИНК.

Од УЈП деновиве информираа дека станува збор за 708 компании во Скопје, Тетово, Струга, Гостивар и Куманово кои зеле пари од државата, но платите не им ги префрлиле на работниците. Околу 3.750 компании, пак, им исплатиле на вработените помалку од минималецот.

Синдикалните организации побараа кривична одговорност и најстроги санкции за фирмите кои ја злоупотребиле помошта од државата.

 

Facebook Коментари