Авторката Дијана Петрова го промовира својот нов роман ,,Излегувањето од сенка“

- Интервју, Локални
450

Во денешното Play cafe ја претставивме авторката Дијана Петрова и нејзиниот најнов роман. Станува збор за многу необична и исклучителна историска фикција насловена ,,Излегувањето од сенка“. Со овој роман Петрова го воскреснува зборникот на Браќата Миладиновци и од сенка излегуваат женските книжевни ликови од деветнаесеттиот век. Тоа е всушност и најголемиот подвиг во романот, со оглед на тоа дека во нашата книжевна историја ниту една жена не е спомнета во тој период. Деталите за романот ги дознавме во разговорот со Дијана Петрова.

Целиот разговор можете да го проследите на следниов линк:

Извор и фото: Play radio

Facebook Коментари