Среда, 24-ти мај, Ден на сесловенските просветители е неработен ден за сите граѓани на Република Македонија

- Македонија
59

Од Министерството за труд и социјална политика на Република Македонија, соопштуваат дека согласно Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ“ бр.21/98 и 18/07), среда, 24-ти мај 2022 година, „Св. Кирил и Методиј“, Ден на сесловенските просветители е неработен ден за сите граѓани на Република Македонија.

Од Министерството за труд и социјална политика им го честитаат празникот на сите граѓани во Република Македонија

Facebook Коментари