Изгоре трансформатор во пумпнатата станица во Шум, работник за малку ќе настрадал трудејќи се да ја спаси другата инсталација

- Локални
328

Непредвиден дефект  настана во Пумпна Станица Шум каде изгоре еден трансформатор и за малку беше избегната  трагедија каде што можеше да загине наш работник , трудејќи се да го спаси останатиот дел од инсталацијата.-информираат од ЈП Водовод и Канализација.

Oд таму информираат дека работникот е добро и поголем дел од инсталацијата е спасена, но до санирање на проблемот ќе има мал притисок на вода.

-Не сакаме никогаш да помислиме дека овде учествувал човечкиот фактор, меѓутоа ова е дефект што никогаш не се случил порано и затоа е сомнително.

Ги повикувам сите граѓани и таканаречените “-„Советници од фејсбук” да повелат и да ги видат нашите работници во с. Шум, и да им дадат поддршка на тие што многу често се на првата линија на опасноста за ние да имаме квалитетна вода и во соодветен капацитет.- велаг од претпријатието.

Strugaonline

Facebook Коментари