Охриѓанец ја запоставил законската обврска за грижа и воспитување на малолетниот син

- Локални
148
СВР Охрид поднесе барање за поведување прекршочна постапка против Ш.Е.(42) од Охрид поради занемарена грижа кон својот малолетен син, ученик во едно основно училиште во Охрид. Пријавениот, како родител ја запоставил својата законска обврска за грижа и воспитување на малолетникот што резултирало со негово насилничко однесување кон други ученици во основното училиште.
Извор: СВР Охрид

Facebook Коментари