Распоред на Богојавленски Богослужби во Црквата Свети Ѓорѓи во Струга

- Локални
346

Во црквата Свети Георги во Струга утре започнуваат Богојавленските Богослужби по повод големиот празник Водици. Утрената Богослужба започнува во 07:00 часот, а во 07:30 следува Почеток на часовите. Во сабота, по повод Водокрст (Водопост) во 07:00 часот почеток на Богослужбата, а во 08:00 часот следува Златоуста Литургија. Во 09:45 ќе има голем Водосвет кај базенот во дворот на Храмот. Во недела, Свето Богојавление -Водици Утрена Богослужба ќе започне во 06 и 30 часот, а од 08:00 до 09:30 часот следува Василиева литургија. Во 10:30 часот e закажано тргнување со литија кон мостот и дочекување на Митрополит Тимотеј. Крстот во водите на реката Црн Дрим ќе биде спуштен во 11:00 часот. На 20-ти јануари во 07:00 часот ќе се одржи Утрена Богослужба, а во 08:00 часот Златоуста Литургија.

Strugaonline

Facebook Коментари