Сашо Јанковски: Вевчанци одлично се справуваат со вирусот, мерките да се почитуваат и понатаму

- Локални
138

-Општина Вевчани до сега, одлично се справува со вирусот. Тоа е резултат на вашето почитување на мерките.
Сакам да ви упатам огромна благодарност, се покажавте одговорни граѓани!-вели гадоначалникот Сашо Јанкоски.

Тој додава дека вирусот во последниов период продолжува да се шири.

Поради целосната забрана за движење во Скопје, Куманово и другите градови, викендов ќе имаме зголемен број на посетители.

Јанкоски во својата објава упати  јавен апел до вевчанци, да продолжат да ги почитуваат мерките, но и за останатите посетители на Општина Вевчани.

Носетете заштитни маски, марами

•редовно да се мијат  и дезинфицирате рацете

• да избегнувате масовни собири и групирања

• Да држите дистанца од 1.5м  до 2м.

„Од нас зависи. Ако сите се придржуваме кон овие мерки, ќе успееме да ја задржиме Општина Вевчани без ниту еден заразен од Ковид19..  Јас сум убеден. Ќе успееме“ – додава Јанковски

Strugaonline

 

Facebook Коментари