„Слушни го езерото“, поетско музички перформанс во Охрид

- Локални
63

Во чест на Денот на Охридското Езеро во организација на НУ Библиотека „Григор Прличев“ на платото пред оваа установа, денеска во 11:00 часот ќе се одржи завршницата од поетско – музичкиот перформанс „Слушни го езерото“.

-Со свои творби ќе настапат десеттина поети од Охрид, Струга и Поградец – Албанија. На настанот ќе присуствуваат и директорките на Центарот за култура „Браќа Миладиновци“ од Струга и Библиотеката „Митруш Кутели“ од Поградец-информираат од охридската библиотека.

Ученици од основните училишта ќе постават изложба со цртежи сврзани со езерото а ќе настапат и млади музичари од  ОМУ „Методи Патче“ од Охрид.

Проектот е дел од Годишната програма на Библиотеката за оваа 2024 година, финансирана од Министерството за култура.

Strugaonline

Facebook Коментари