Започна реконструкцијата на Мостот на поезијата во Струга

- Локални
241

Почнаа градежните aктивности за реконструкција на најпознатиот мост во Струга, „Мостот на поезијата“ каде секоја година се одржуваат Струшките вечери на поезијата, од каде произлегува и името на мостот.-информираат од Општина Струга.

Од таму додаваат дека реконструкцијата на овој мост е многу важна затоа што истиот не служи само како клучна точка(мост) за поврзување на писателите ширум светот , туку и поради фактот дека истиот не е реновиран уште од неговата изградбата.

Strugaonline

 

 

Facebook Коментари