Eдинаесетти октомври е неработен ден за сите граѓани

- Македонија
67

 

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на Република Македонија  („Службен весник  на  РМ„ бр.21/98 и 18/07), 11 октомври 2019 година (петок), Денот на народното востание, е неработен ден за сите граѓани на  Република Северна Македонија.

Истовремено, Министерството за труд и социјална политика на граѓаните им го честита Денот на народното востание.

Извор: MТСП

 

Facebook Коментари