ТОП Вести
Архиви од страна на:niDJo

niDJo

niDJo Написи

Струшките пензионери освоија неколку места на регионалните пензионерски спортски игри во Дебар

Во организација на СЗПМ, на 19 јуни 2022 во Дебар се одржаа 26-те регионални пензионерски спортски натпревари чиј домаќин беше Здружението на пензионери од Дебар. Струшките пензионери се ...

LTH Леарница Охрид вработува техничари во мерна лабораторија, пријавете се!

LTH Леарница Охрид вработува техничари во мерна лабораторија. ПОТРЕБНИ КВАЛИФИКАЦИИ Средно стручно образование – техничка насока. СПОСОБНОСТИ Прецизна комуникација вербална и дигитална, логика и аналитика. ОДГОВОРНОСТИ Извршување мерења ...

Се продава атрактивна куќа на улица „Елпида Караманди“ во Струга

Се продава куќа со дневна, кујна, гаража, спална со тоалет, тоалет има и на приземје и на втор спрат.  Куќата има две спални, балкон, подно греење, парно греење, ...

СЕ ОТВОРА ПРВАТА dm ДРОГЕРИЈА ВО СТРУГА!

Драги читатели, со задоволство би сакале да ве информираме дека континуираната експанзија на dm во Македонија продолжува! Во четврток, 16 јуни, во 8 часот наутро ќе се отворат ...

Општинскиот одбор на Сојузот на борци на Македонија – Струга одбележа 78 години од формирањето на првата македонска пролетерска бригада

На 8 јуни, пред 78 години, во селото Локов, Струшка Малесија е формирана Првата македонска народно-ослободителна ударна бригада, подоцна прогласена за пролетерска. Во Струга и во други места ...

Во Струга свечено отворен новиот хотел ,,Фреја“

Вчера во Струга свечено беше отворен хотел ,,Фреја“. Хотел Фреја е boutique хотел со модерен стил, лоциран во пешачка зона во централното градско јадро-чаршијата на Струга,  на оддалеченост ...

Училиштето „Браќа Миладиновци“ во Струга, ќе биде целосно реновирано со поддршка од МОН

Основното образование значително се модернизира во последниот период, не само преку изработка на нови наставни програми и учебници, туку и преку вложувања во инфраструктурните услови. Само во моментов ...

Денеска во просториите на СОУ “Нико Нестор ” – Струга се одржа дисеминација на обуките “Educational innovation in Finland” и “Innovation at school: Inclusion, autonomy and flexibility”

На ден 26.5.2022 (четврток) со почеток во 12.30 часот, во просториите на СОУ “Нико Нестор ” – Струга се одржа дисеминација на обуките “Educational innovation in Finland” и ...

Изложба на дела од годишна ликовна работилница, Улцињ, Црна Гора на 21-ви и 22-ри мај во Центар за култура „Браќа Миладиновци“

Во Центарот за култура „Браќа Миладиновци“ – Струга на 21.05.2022 (сабота) со почеток во 18 часот и 22.05.2022 (недела) со почеток во 17 часот, ќе се одржи изложба. ...

Драмскиот писател Анастас Ќушкоски од Вевчани награден за најдобро филмско сценарио

На 16 мај 2022 година во Домот на културата Кочо Рацин во Скоје, се одржа фестивалот на филмски сценарија СКРИП ФЕСТ-2022. Организатори на фестивалот се фондацијата за културна ...
error: