Дарко Каевски: Започнува реконструкцијата на базенот во Струга, а Едриличарскиот клуб повторно ќе биде отворен

- Локални, Спорт
682

Претседателот на СДММ Дарко Каевски  денеска учествуваше на трибината „На прав пат“ во Струга каде официјално го најави почетокот на реконструкцијата на базенот во Струга,

„Конечно е завршен процесот на собирање на документи од општина и наредната недела ќе се започне со вовед во градба и ќе започнат градежните работи. Од Агенцијата за млади и спорт веќе се издвоени 30 милиони денари наменети за реконстукција на базенот и се планира во 2021 година да биде ставен во функција со што конечно ќе се исполни едно од најважните ветувања што беше дадено за општина Струга.“ – истакна Каевски.

Базенот во Струга не работи дваесет години, а желбата на стружани повторно да профункционира е голема.

Кавски исто така информираше дека овој месец повторно ќе биде отворен едриличарскиот клуб  во Струга.

Strugaonline

фото: архива

Facebook Коментари