116 лица се во самоизолација во Струга

- Локални
989

Непречено се одвива контролата на лица кои се под мерките задолжителен државен карантин, здравствен надзор и домашна изолација и задолжителна 14-дневна самоизолација, информираат од СВР Охрид.

– Нема нови лица со решение за изолација, а извршени се 59 контроли на евидентираните лица со решение за изолација (Охрид-48, Струга-8, Кичево-3). Истовремено, евидентирани се 9 нови лица во самоизолација , сите од Дебар и спроведени се 260 контроли врз лицата во самоизолација (Охрид-9, Струга-116, Кичево-1 и Дебар-134). Полициските службеници извршија 56 контроли на угостителски објекти, информираат од СВР Охрид.

Извор: СВР Охрид

фото: архива

Facebook Коментари