20 струшки фирми зеле помош од државата за исплата на плата и не им ја дале на вработените

- Локални, Македонија
550

Работодавачи од Скопје, Тетово, Гостивар, Струга и Куманово  ја зеле финансиската поддршка од државата за исплата на плата на вработените, но не ја исплатиле на работниците. Ова го покажа анализата на Управата за јавни приходи.

Директорката на Управата за јавни приходи (УЈП) Сања Лукаревска денеска на прес-конференција ги соопшти податоците од реализацијата на мерката во април, мај и јуни, и апелираше до работодавачите кои ја добиле финансиската поддршка, а не ја исплатиле кон работниците тоа да го сторат пред јавно да бидат објавени.

Најголем дел од фирмите се од Скопје – 84, потоа Тетово 38, Гостивар 23, Струга 20 и Куманово 16.

Целиот текст можете да го прочитате на следниов ЛИНК 

Извор: Плусинфо

 

Facebook Коментари