Балетското студио БАХ најавува спектакуларен концерт, со танц ќе се слави јубилејот 30 години постоење

- Интервју, Локални
400

На 25-ти јуни, со традиционалниот годишен концерт Балетското студио „Бах“ ќе го прослави својот голем јубилеј -30 години постоење. На концертот ќе настапат сите 100 членови на студиото, публиката ќе има можност да проследи и филм посветен на сите години предизвици, успеси и постоење на Студиото за танц БАХ. На големиот концерт годинава ќе има и гости-танцовите студија „Dance team fusion“ и MAK од Куманово како и ,,Еureka dance company“ од Скопје. Членовите и соработниците на студиото за танц ,,БАХ“ ќе добијат и благодарници за придонес во културата во Струга. Деталите за концертот ги дознавме од Тања, кореограф и идеен творец на Студио за танц ,,БАХ.“

Разговорот можете да го проследите на следниов линк

Извор: Play radio

Facebook Коментари