Државата ќе ги преземе ингеренциите над плажите на Охридското Езеро

- Локални
566

Mинистерот за транспорт и врски Горан Сугаревски на денешната трибина во Охрид изјави дека во моментов се изработува закон со којшто државата ќе ги преземе ингеренциите над плажите на Охридското Езеро.

Државата ќе си ги земе плажите согласно законот за градежно земјиште кој што ќе стапи на сила наредниот месец. – изјави Сугарески.

Инаку, до сега со струшките и охридските плажи стопанисуваа општините и  истите ги издаваа под концесија.

Strugaonline

фото: архива

Facebook Коментари