Игор Џамбазов: Тоа што ќе го видите во Вевчани нема да го заборавите, ја поканувам цела Македонија

- Интервју, Локални
297

Од денеска сите патишта водат кон Вевчани со оглед на тоа дека започнува најновото издание на Вевчанскиот карневал, стар најмалку 1460 години. И оваа година, театарот под маски во Република Вевчани на оригинален начин ќе ни ја прикаже политичката и општествена реалност, така како што само вевчанци знаат. Промотор на фестивалот е познатиот актер и музичар Игор Џамбазов. Со Игор зборувавме за долгата традиција на карневалот, овогодинешната програма, како и за специфичниот карактер на вевчанци кои знаат да бидат посебни во секоја смисла.

Целиот разговор можете да го проследите на следниов линк

Извор: Play radio

Facebook Коментари